Uživatel: Host
Přihlásit






Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links






 

Detail závodu



07.10.2009 Den orientece v přírodě

Místo Vizovice
Oddíl VIC - OB Vizovice
 
Kontakt Martin Marek
WWW http://www.obvizovice.cz/index.php
Výsledky http://www.obvizovice.cz/index.php?option=com_content&task=view&Itemid=1&id=423
 
Počet účastníků 20
Mapa
 
"Den orientace v přírodě" ve středu 7.10. ve Vizovicích

Čas: od 16:00 hodin
Místo: u tělocvičny ZŠ ve Vizovicích

Kontakt: Martin Marek
 

 
Ahoj,
No tak ve Vizovicích nic moc účast, zhruba do 20 lidí celkem, nicméně ti co přišli, byli spokojeni. Musím konstatovat, že jiné akce, které pořádáme přímo pro školu jsou úspěšnější a nakonec z nich zůstává v oddíle více dětí.
Na akci jsme použili mapu bezprostředního okolí školy a pořádali jsme ve třech lidech, nějaký komentář se objevil i na našich stránkách.
Čím dál více mám pocit, že se v náborech příliš profilujeme a specializujeme na daný sport. Nemám nic proti tomu na mediálním poli, v rámci juniorských a seniorských akcí, ale u žáků tohle neplatí. Nejsme velký sport jako fotbal, hokej, atp., nejsme marketingově zajímavý sport a nakonec pro děti ( zvlášť ty mladší ) jsme příliš těžký sport. Jsem přesvědčený o tom, že pokud chceme získat mladší žáky, musíme mezi nimi udělat partu a orientační běh brát pouze jako doplněk. Je sice hezké, že na náborové akci rozdáme plakáty našich úspěšných reprezentantů, nicméně tohle dětem nic neřekne a ke sportu je nepřitáhne.
Máme odzkoušeno, že mnohem větší efekt na nábor nových členů má akce typu sportovní den pořádaný pro lokální ZŠ, kdy OB je pouze jedním ze sportů. Na akci tohoto typu lze nalákat mnohem větší skupinu dětí a určité procento vždycky oslovíme. Už jen to, že tento den organizuje skupina orientačních běžců má velký efekt ( možná ne na děti, ale určitě ano na jejich rodiče ) a pokud se podaří připravit zábavný program, je vyhráno ( alespoň dočasně ). Naopak pokud prezentuji akci Den orientace v přírodě, Nábor do orientačního běhu, atp. nalákáme pouze velmi malé procento dětí. Jistě, dá mnohem více práce připravit multisportovní akci tohoto typu, nicméně nám se to poměrně osvědčilo ( a to nezmiňuji navázání nadstandardních vztahů s vedením školy a tělocvikáři ). I díky tomuto budeme ve Vizovicích v příštím roce otevírat sportovní třídu se zaměřením i na OB.
Co do budoucna? Ještě je určitě příliš brzo vyhodnocovat, jestli je taková akce úspěšná nebo budeme měnit formát. Možná by nebylo špatné vytvořit a hlavně prezentovat statistiky nárůstu/poklesu členské základny žákovských kategorií. Tyto statistiky by měly jasně hovořit o úspěšnosti akcí tohoto typu. Mám takový pocit, že se jen každý rok chlácholíme stejným číslem a realitou pak jsou stále významnější veteránské soutěže.
Takže rozhodné slovo na konec:
- Udělejme statistiky členské základy žáků za posledních několik let a porovnejme je v březnu s aktuální základnou. Výsledek možná napoví, jestli jsme se vydali správnou cestou.
Omlouvám se za delší příspěvek.
Mějte se hezky.
Martin MAREK
 

 

Počet přístupů
Celkem: 450988
Týden: 1595