Uživatel: Host
Přihlásit






Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links






 

Detail závodu



01.10.2009 Petřínské kufrování

Místo Praha
Oddíl DKP - Oddíl OB Kotlářka
 
Kontakt Jaroslav Tomeš
WWW http://atletivakci.cz/index.php?action=zobrazakci&id=143
Výsledky http://atletivakci.cz/index.php?action=zobrazakci&id=143
 
Počet účastníků 71
Mapa Petřín (výuková mapa)
 
Petřínské kufrování

Čas: od 15:30 hod.
Místo: Praha - Petřín, v polovině vzdálenosti mezi rozhlednou a konečnou lanovky na louce v parku

Start je cca v 16 hodin, pro později příchozí průběžně podle jejich potřeby.

Kontakt: Jaroslav Tomeš
 

 
Jako 26. závod Dnů orientace v přírodě proběhl O-Petřín, který se skládal z Amerických štafet a doprovodného závodu ve free order. Amerických štafet se zúčastnilo 30 dvojic a jeden jednotlivec. Free orderu se zúčastnilo 8 běžců (z nichž 2 předtím běželi spolu ve štafetě). Během posledního dne a půl se bohužel několik štafet odhlásilo a pár dalších prostě nepřišlo. Celkem se tedy akce účastnilo cca 70 lidí ( v některých štafetách byla i trojice – např. jeden dospělý a dvě menší děti). Závod zorganizovali 3 nadšenci ze sdružení Atleti v Akci.
Závod měl hromadný start cca 25 štafet v 16 hodin, jednotlivci a později příchozí startovali průběžně. Na trati se potkali běžci několika kategorií a úrovní: od mládeže (i pod 10 let) přes velmi rychlé dorostence a juniory, elitní muže a ženy až po veterány. Kromě registrovaných běžců dorazili i studenti z několika pražských středních škol a pár neregistrovaných nadšenců. Své studenty nebo svěřence přivedli např. Tomík Zakouřil, Jitka Klinkerová a Fanda Pašek, Marcela Šrůtová a další. Největší zastoupení tak měla mládež z Kamenice, Roztok, Pragovky a Kotlářky.
Na dvojice čekalo 6 okruhů v délce od 700 do 930m (vzdušnou čarou) s převýšením 15 až 50m, na každém okruhu bylo 6 kontrol. Vítězný tým dosáhl času kolem 43 minut, celkem 10 týmů se vešlo do 55 minut. Jednotlivci absolvovali trať s 21 kontrolami, které měli orazit co nejrychleji v libovolném pořadí. Nejrychlejší 2 závodníci se vešli pod 20 minut. Závodu přálo počasí, když lehce sprchlo jen na chvíli. Velmi početní turisté a návštěvníci (a hráči turnaje v kuličkách) Petřína nepřemístili žádnou kontrolu a jediné drobné chyby tak napáchali organizátoři (prohozený kód na popiskách a jedna nepřesně umístěná kontrola, kterou brzo umístili správně - díky běžcům za upozornění). Běžci měli všechny mapy stále u sebe a odebírali si je průběžně sami; prostor startu a cíle byl poněkud improvizovaný a měření času nebylo na vteřinu přesné. Ale i s pár muškami si to běžci užívali a pochvalovali, což je pro nás organizátory největší odměna.
Celý závod proběhl velmi přátelsky a sportovně. Na předních místech šlo rozhodně o výborné běžecké a mapové výkony; a mezi těmi, co nebyli vyhlášeni, šlo často o boj sám se sebou nebo s mapou.

Poděkování: Českému svazu OB a jeho partnerům za podporu a hmotné ceny. Sdružení Atleti v Akci, o. s. a jeho instruktorům za pomoc s organizací závodu a za hmotné ceny. Všem, kdo závod propagovali a přivedli na něj mládež. Báře Bajgarové za pomoc s řezáním map a přípravou sad map pro jednotlivé štafety. Snad se potom stihla doučit češtinu a nechytla špatnou známku. ? „těm, co pomáhají a chrání a taky magistrátním úředníkům za to, že si mě tak dlouho předávali po telefonech až jsem se na ně vykašlal“
 

 

Počet přístupů
Celkem: 451712
Týden: 1949